Raport de diseminare

Primul an de proiect 2018-2019

 

 

Proiect Erasmus plus 

,,USEFUL METHODS TO COMBAT VIOLENCE IN SCHOOLS”  (METODE UTILE DE COMBATERE A VIOLENȚEI ÎN ȘCOLI) Nr.2018-1-RO01-KA229-049057_1

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Turnu Roșu  Beneficiar al Programului Erasmus + Acțiunea Cheie 2Proiect finanțat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus +

KA 2- Parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar, proiect doar între școli

 Care  se derulează în perioada 01.09.2018 – 30.08.2020  și este un parteneriat strategic între școli din șase țări europene: România, reprezentată de CSEI Turnu-Roșu jud Sibiu, fiind și țara coordonatoare, Turcia, Italia, Lituania, Bulgaria și Grecia. 
Obiectivul principal al proiectului constă în combaterea violenței în școală. Proiectul se adresează în mod egal profesorilor, cât și elevilor. 
Grupul ţintă al proiectului este alcătuit din elevii și cadrele didactice ale Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu-Roșu jud Sibiu.

Vârsta elevilor este de 8- 18 ani
         Comisia Europeanǎ sprijinǎ prin intermediul Programului Erasmus+ îmbunǎțǎțirea competențelor metodologice pentru combaterea violenței în școli.

         La nivelul proiectul responsabil cu diseminarea este partenerul din Lituania care administrează si site-ul proiectuli.Pentru o transparență și o eficiență mai mare toți partenerii avem acces la toate materialele realizate de toți parteneri. Așa învățarea este eficientă putem învăța prin schimbul de experență în permanent.

La finalul primului an de proiect  fiecare partener  a respectat planul de diseminare astfel:

  1. La nivelul  instituției

 

-        Am organizat  seminarii  la nivel de școalii  unde profesorii, elevii și părinții au  fost  informați de toate etapele proiectului;

    

 

 

   

 

-         Am creeat  un colț Erasmus  în școala,  ca info-punct al proiectului pentru profesori, elevi, familii și personalul școlii;

 

  

  

 

-        La nivelul proiectului  am realizat site-ul proiectului; a fost creat grupul proiectului pe facebook ,  etc;

https://www.facebook.com/groups/2067361286910816

    

 

   

    

 

 

  1.  La nivelul comunității

  

 

 

    

 

  

 

   

 

-        Articole în ziare; (ziarul local a fost cel mai eficient instrument de resurse pentru a disemina activitățile din cadrul proiectului. La început și după fiecare eveniment am pregătit   stiri și au fost  publicitate în ziar).

  

 

 

 

Data , 28.  08.2019                                                                                                 

      Coordonatori proiect la nivelul instituției:                                    Responsabil diseminare:

          Dudaș Nela                                                                                       Șofâlcă Anda

          Năgăra Ramona Corina