"THINK GREEN" - "GANDESTE ECOLOGIC"
Proiect - Nr 2018-1-BG01-KA229-047828

Proiectul face parte din programul Erasmus Plus și este un parteneriat strategic între școli din cinci țări europene: România, reprezentată de CSEI Turnu-Roșu jud Sibiu, țara coordonatoare Bulgaria, Italia, Letonia și Turcia.

Echipa managerială a proiectului este alcătuită din : coordonator proiect Năgăra Ramona , director Miron Mihaela, director adj. Câmpean Mariana, Dudaș Nela și Lungu Smaranda.

Proiectul are o durată de 24 de luni. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 18825 Euro.

Obiectivul principal al proiectului este de a contribui la formarea unei atitudini ecologice față de natură.

Grupul ţintă al proiectului este alcătuit din elevii și cadrele didactice ale Centrului Școlar de Educație Incluzivă Turnu-Roșu jud Sibiu.

Vârsta elevilor este de 14-18 ani

Erasmus

"Natura pictează pentru noi, zi dupa zi, imagini de o infinită frumusețe." John Ruskin

Motivarea proiectului:

Proiectul nostru își propune să ajute tinerii să schimbe nu numai atitudinea față de natură, ci și să facă ajustări în etică și în sistemul valorilor. Problema omului modern este că el s-a transformat în consumatorul naturii. El crede că natura este un mijloc de a-și satisface nevoile și distruge irevocabil lucrurile pe care nu le-a creat. Dar el face alte lucruri care sunt atât de străine pentru natura noastră încât nu pot face parte din ciclul natural.

Acesta este un proiect care va ridica problema responsabilității pentru generațiile următoare ale oamenilor, deoarece în sistemul de valori al omului există o mulțime de egoism - el apreciază lucrurile mici, în același timp neglijând daunele ireversibile provocate de natura tăcută.

Obiectivul principal al acestui proiect, este de a contribui la formarea unei atitudini ecologice față de natură.

Ca rezultat principal al proiectului, ne așteptăm să încurajăm tinerii în conștientizare și responsabilizare cu privire la sursa de bază care asigură viața în toate formele sale - energie. Elevii vor câștiga experiență în căutarea și prelucrarea informațiilor. De asemenea, vor dobândi o mai mare inițiativă și creativitate, vor înțelege importanța problemelor globale și vor găsi oportunități pentru soluționarea lor. Școala și comunitățile locale vor profita de contactul cu toți partenerii și cu produsul final, deoarece aceasta va fi ca o fereastră către diferite țări europene și culturile lor. Acest lucru este extrem de important, în special pentru comunitățile partenere mai mici care participă la acest proiect.